Omul din balcon

    - Care afis? l-am intrebat nauc pe omul care imi zimbea de cealalta parte a usii de la balcon.

- Afisul de jos de la intrare. Nu scria?

- Ce sa scrie?

- Ca tre' sa eliberati balconul, sa-l izolam.

 

Era 8 dimineata. Am incercat sa-i spun omului ca ma luptasem pina noaptea la 2 cu cross-browser Javascript, dar el zimbea privindu-mi pijamaua cam sumara si gindind, fara indoiala, ceva de genul "unii munceste de dimineata si altii doarme pina la 8 si nu-si citeste afisele de la intrarea in bloc..."

M-am dus (in alta camera) sa ma imbrac cu ceva mai putin sexy -- nu ca 10 oameni in hardhats & overalls care discutau despre problemele lui FC Vaslui n-ar fi vazut chestii mai indecente. Apoi am stat sa ma gindesc ce sa fac.

M-am intors pe balcon.

- Va trebuie tot balconul, sau putem sa le mutam pe astea intr-o parte, apoi sa...

- Nuuuu, au sarit ei imediat. Tot balconul.

M-am scarpinat in cap.

--

10 minute mai tirziu, "Catavencu" de acum doua saptamini era intins frumos pe parchetul din dormitor; peste el, o folie de plastic iar eu ma apucam, inca preocupat de detaliile ultimului vis (in care cei de la FC Vaslui tineau cu Firefox, iar cei de la Unirea Urziceni jucau pentru Opera), sa mut balconul in casa.

Cei de la firma de mansardare si reconditionare a blocului nu statusera degeaba. Cutia de la iMac era plina de iMoloz, funia de rufe era taiata, si florile aratau ca Babilonul in ultima sa zi.

Acuma impart dormitorul cu o usa, doi suporti de brazi de Craciun, citeva cutii, pungi si saci. Florile le-am pus in hol... Ma apuc sa-mi scot paianjenii de prin buzunare si -- ce altceva? scriu in blog.

Daca cei de la etajul 2 imi cititi blogul: sa dormiti bine la noapte. Miine veti avea nevoie.