Dozatorul de iPod-uri

Să-mi explice și mie cineva cum se presupune că pot sta 4 ore lîngă un dozator automat de iPod-uri (și alte gadget-uri) fără să mă dau la el... :(

Așa că acum sînt proaspătul posesor al unui iPod Touch 2nd gen.

P.S. Mai multe poze: aici din Boston, aici din Liberty și aici din Cleveland.

American airline humour

Flying from Boston to Cleveland, I jotted down these little gems that I heard over the plane's PA said by the pilot:

"Ladies and gentlemen, welcome to our flight to Cleveland. If Cleveland isn't your destination... it is now!"


"Plenty of available seats today, so feel free to sit wherever you want, but we advise that you choose the window seats so our competitors think we've sold out..."

"Please remain seated until we reach the gate. We never had a passenger reach the terminal before the airplane, and we're committed to keeping it that way."


"Please check your seat for laptops, iPods, wallets, credit cards, spouses or children that you might've left on board."

The 32 hours day

I'm in Boston.

(that's probably as close as I'll ever be to a university)

Sounds easier than it was. I flew to Budapest, spent the night in a hotel, then flew to Paris next morning, then crossed the Atlantic. This last flight took 12 hours, including the 4 hours delay that we spent on the runway waiting for the snowing to stop. Altogether my Tuesday lasted for 32 hours. The nice part was getting to see the same sunset twice, over the Atlantic. Nice, that.

Anyway.

In the Paris airport I was waiting to board behind a group of American tourists. Older people, over 50, all of them. They were making smalltalk, and one particularly genial gentleman asks:

"We're in Paris, so why is the airport called CDG?"

They think, they check their papers, then an older lady's bulb lights:

"It's called the Charles De Gaulle airport" (pronounces it like the English 'Charles', not like the French word.)

"Ooooh," lightens the gentleman. Then, after a moment, more puzzled:

"So what does the G stand for then?"

GeekMeet #1, Tg. Mureș

Sîmbătă, 29 nov., am participat din nou la un GeekMeet, de data asta chiar aici la Tg. Mureș. Evenimentul a fost organizat de Gyorgy Fekete și Filip Cherecheș-Toșa, a fost găzduit de o cafenea locală în condiții destul de bune (wireless , fumat ) și s-a bucurat de prezența cîtorva zeci de participanți.

Pentru mine a fost al patrulea la care particip, și al treilea la care sînt invitat să vorbesc. Lista prezentărilor a fost așa:

  1. Alex Deva - Alo, aici Webu’!
  2. Bodi Zsolt - Widgets Everywhere
  3. Grávuj Miklós Henrich - Cum să începem în freelancing
  4. Aurelian Săndulescu - De ce fericirea va bate criza financiară
  5. Filip Cherecheș-Toșa -Despre pasiune
și-a fost precedată de un intro ținut tot de Filip.



Eu locuiesc în Tg. Mureș de aproape 2 ani, și abia cunosc cîteva persoane de-aici. (Mda, sînt și cam antisocial.) De-aia pentru mine principalul cîștig a fost să cunosc comunitatea locală, și am fost surprins foarte plăcut. De pildă, habar nu aveam că exista un grup LUG (Linux Users Group) în oraș. (Ba chiar Emil Cheriches a fost amabil să mă ducă acasă cu mașina, lucru pentru care îi mulțumesc.)




Am vorbit despre Arabela, platforma de notificări vocale la care lucrez deja de ceva vreme. Prezentarea mea s-a numit "Alo, aici Webu'!" Am început cu un accident de mașină, am trecut pe la asasinarea lui Kennedy și cu ajutorul unui mecanic auto am intrat în prezentarea propriu-zisă, pe care am încheiat-o cu un clip din Arabela.



Am făcut și două demonstrații -- una cu un serviciu meteo la care poți auzi cum e vremea la Tg. Mureș, iar alta cu cirip.ro, cînd telefonul a sunat și a anunțat asistența că mi-am schimbat statusul pe site.



Mi-a ieșit bine și lumea mi-a pus o grămadă de întrebări, mai puțin cea de care mi-era cel mai teamă: ce se întîmpla dacă în loc să scriu "Totul e perfect!" pe cirip, aș fi scris "Si iata cum Arabela vb la tel si-ti dovedeste k e utila"?
Raspunsul e aici; evident, problema ține de lipsa diacriticelor și de prescurtări stil copii de 12 ani scăpați pe irc. Soluția e ca în aplicații practice să nu ai de ascultat prea mult conținut scris de utilizatori.

Oricum, am primit feedback "extrem de pozitiv" și mă bucur foarte mult. Dacă a avut priză la participanții unui geekmeet (care sînt experți în servicii online), înseamnă că ideea are potențial.



Aștept deci și mai multe păreri despre prezentare și despre produs, și sper să colaborez cu cît mai mulți dintre voi!



Zsolt a ținut o prezentare despre widgets pentru telefoane mobile. Eu știam de Opera Widgets pentru WM5 si de WidSets pentru Symbian S60, dar nu știam că-s atît de ușor de creat și că pot fi atît de puternice. Mi-am pus în cap să încerc și eu să scriu unul. Am mai scris widget-uri pentru OSX, și din cîte spunea Zsolt, procedeul e întru totul similar. Totuși, ca și în cazul majorității aplicațiilor mobile, problema e -- în termenii folosiți de cîțiva participanți -- "cît de rău îți omoară telefonul". (Da, unul din lucrurile mișto la IT este că moartea și optimizarea au grade de comparație.)


I-aș recomanda lui Zsolt să nu se oprească aici. Ar putea să facă un blog dedicat acestor aplicații widget, pe care sa publice noutăți și tutoriale. Eu unul m-aș abona imediat.


Henrich a vorbit, sînt sigur fără să știe, despre aproximativ același lucru despre care am vorbit eu la Cluj ultima dată:

Mi-a părut bine că nu sînt singurul care crede că acele lucruri sînt cu adevărat importante în freelancing, deși Henrich le-a structurat puțin altfel, iar prezentarea lui nu a conținut scene de violență ori pe Beatrix :) (ceea ce poate ca e un avantaj pentru el).




Henrich are un blog destul de opinat, găzduit într-un site pe care și l-a creat de unul singur și care a ieșit foarte bine.


Aurelian mi-a plăcut tare mult, mai ales prin contrast cu mine însumi. Omul îmi pare un idealist incurabil, un optimist înnebunit după călătorii, dar totodată un analist cu capul pe umeri și un profesionist capabil. Ne-a explicat cît de important e să fii fericit acolo unde te afli, acolo unde lucrezi și unde trăiești, și am reținut un mare adevăr din prezentarea lui:

"Diferența între o afacere în care te implici de plăcere și una în care te implici din obligație este falimentul."




Vi se pare cam extrem? Mie nu. Dacă vi se pare extrem, spuneți-mi vă rog, care a fost ultima treabă în care v-ați implicat fără tragere de inimă și care să fi avut succes?


Filip a preluat ștafeta de la Aurelian și ne-a vorbit despre pasiune și despre rolul ideii într-o afacere (web). E un lucru știut dar desconsiderat că ideea singură cîntărește, la finalul proiectului, destul de puțin merit. De la idee la realizare drumul e mult mai lung decît pare, iar singurul combustibil eficient pentru a parcurge acel drum este pasiunea. Uite, eu de pildă cred că ideile nu ni-s date ca să le ținem în interiorul capului, și din cauza asta atunci cînd imi trece cîte una pe-acolo, mă straduiesc sa o pun în practică chiar dacă nu sînt un specialist în acel domeniu, dacă însă mă pasionează. (Așa m-am apucat de pildă să scriu o povestioară de ficțiune, o piesă de teatru radio, să produc un scurt-metraj, să scriu o lucrărică de lingvistică...)



Prezentările lui Filip sînt frumoase pentru că el e un tip tare spontan, care n-are nevoie de pregătiri și repetiții. Are un bagaj de cunoștințe și o experiență care îi permit să abordeze subiectul dorit într-o manieră foarte relaxată și haioasă, fără să îl dilueze ori să devină plicticos. Cred că ăsta e un talent înnăscut. (Cel puțin mi-ar conveni să fie așa, ca să am eu o scuză!)


Mai multe poze vedeți de la Gyorgy, de la LUG Mureș, si de la Henrich (nu, nu mă scobeam în nas). Ceva clipuri se găsesc aici, la Veevo. Dacă mai găsesc, am să mai adaug link-uri spre ele.

Moved over to blogspot.com

Unfortunately, my old blog host, blogpub.ro will soon be discontinued by its author and owner, Sergiu Truta. That means I'm now a blogspot blogger, after having imported all my posts and your comments from my old blogpub.ro address.

To do the import, I wrote a Ruby script that parsed blogpub.ro's RSS feed (Sergiu was kind enough to include post tags in it), and generated an Atom feed that I could import at draft.blogger.com. As you can see, it worked pretty well.

Please change your RSS feeds if you've been subscribed to the one at blogpub.

Thanks Sergiu for the free service!

Homemade Jewel Store Commercial

Out of the blue, I produced a commercial for a fictional jewelry called (what else) Acme Jewels.

The idea came to me -- while I was taking a bath, which is when I get ideas -- that a power tool is to men kinda like what jewelry is to women: sometimes you use it maybe 5 times in all your life, but you just must have it.

So I shot a little commercial about it.

Because my evil twin was unavailable, I had to make do all by myself. And because I don't have a digital camera, I used my mobile phone. All editing was then done with Final Cut Pro. Image quality is exactly what you'd expect from a decent phone camera, and nothing more.

On the soundtrack I've used Steve Vai's "Frangelica Part II", from the album "Sound Theories". May not be the absolute best fit, but it's close enough.

At almost 3 minutes it's too long for a TV ad, but Internet commercials of comparable size aren't uncommon. Shooting took me about an hour; editing a little more.

Your thoughts? :)

The clip is here: http://www.youtube.com/watch?v=vufTTVlbuck&fmt=6





Google Translate Rulz

Foarte interesant. Google Translate traduce urmatoarele:

  • Vaslui => Wolverhampton. (aici)
  • FC Vaslui => FC Dallas (!!! aici)

Asta explica multe...!

La fel de interesanta e traducerea numelui meu:

  • Alex Deva => Alex Falkirk (aici)

Omul din balcon

    - Care afis? l-am intrebat nauc pe omul care imi zimbea de cealalta parte a usii de la balcon.

- Afisul de jos de la intrare. Nu scria?

- Ce sa scrie?

- Ca tre' sa eliberati balconul, sa-l izolam.

 

Era 8 dimineata. Am incercat sa-i spun omului ca ma luptasem pina noaptea la 2 cu cross-browser Javascript, dar el zimbea privindu-mi pijamaua cam sumara si gindind, fara indoiala, ceva de genul "unii munceste de dimineata si altii doarme pina la 8 si nu-si citeste afisele de la intrarea in bloc..."

M-am dus (in alta camera) sa ma imbrac cu ceva mai putin sexy -- nu ca 10 oameni in hardhats & overalls care discutau despre problemele lui FC Vaslui n-ar fi vazut chestii mai indecente. Apoi am stat sa ma gindesc ce sa fac.

M-am intors pe balcon.

- Va trebuie tot balconul, sau putem sa le mutam pe astea intr-o parte, apoi sa...

- Nuuuu, au sarit ei imediat. Tot balconul.

M-am scarpinat in cap.

--

10 minute mai tirziu, "Catavencu" de acum doua saptamini era intins frumos pe parchetul din dormitor; peste el, o folie de plastic iar eu ma apucam, inca preocupat de detaliile ultimului vis (in care cei de la FC Vaslui tineau cu Firefox, iar cei de la Unirea Urziceni jucau pentru Opera), sa mut balconul in casa.

Cei de la firma de mansardare si reconditionare a blocului nu statusera degeaba. Cutia de la iMac era plina de iMoloz, funia de rufe era taiata, si florile aratau ca Babilonul in ultima sa zi.

Acuma impart dormitorul cu o usa, doi suporti de brazi de Craciun, citeva cutii, pungi si saci. Florile le-am pus in hol... Ma apuc sa-mi scot paianjenii de prin buzunare si -- ce altceva? scriu in blog.

Daca cei de la etajul 2 imi cititi blogul: sa dormiti bine la noapte. Miine veti avea nevoie.

Marry Me! (seria 1, ep.3)

Cu mailul asta am primit si un attachment, o fetita in rochita rosie cu buline albe care probabil habar nu are...

 Hello!!!
For the beginning I would like to be presented, my name is Tatyana to
me of 27 years. I write to you from Russia from city Omsk. I
think, that it will be very interesting to you to know where I have
taken yours e-mail address. Yours e-mail address has given to
me by agency of acquaintances of our city. They have said that you as is
lonely as well as I. They simply have given me your address and have
said, that I would try to write you and get answer. In this
letter I shall send you a photo so, that you can see me what I is. If
you really like my photos then write to me the letter and send me your
photos. I think, that we need try to find out each other as there
can be it destiny (smile)! Now I shall not write very much I simply
want to begin our correspondence. I think, that all will be good also we
become the friends for the beginning.  Please write to me
on my personal e-mail tatykotik@yahoo.com I finish this letter and I
hope to receive from you the answer.
All most good Tatyana.

Traduceri naucitoare la TV

Ma uit, intr-o doara (pentru ca am vazut toate episoadele de vreo 3-4 ori) la Stargate SG1, pe National TV.

Are loc un dialog intr-un fel de nava, si unul din piloti (Jonas Quinn) zice: "Turn down the RPM!" Adica, mai pe romaneste, "redu turatia motoarelor!" (RPM = rotatii pe minut, adica turatie).

Traducatorul cel cult s-a apucat sa caute pe Google ce-i aia RPM si a gasit: RedHat Package Manager. Adica aplicatia cu care se instaleaza si dezinstaleaza chestii pe Linux.

Fara sa i se para nicio clipa ciudat, a scris in subtitrari: "Opreste managerul de pachete!"

Pe cuvintul meu! Am ramas total mut... Va puteti uita in reluare dimineata la 11 sa va convingeti... 

Marry Me! (seria 1, ep.2)

Am priza la rusoaice. Prezint potential de "hlaf" secundar.

 

Hello!!!

I was surfing site and I saw your profile.
I am very interested in your profile.
The target of my search are new friends. I'd love to communicate with kind person
who will understand me and who will share my thought and we had alike thoughts.
I am single and I'd love to find the man with whom I will be able to create more close relation than simple friendship.
Possibly it seems unbelievable but I want to find my second hlaf.
I couldn't find my soulmate here. And I decided to find some one by Internet.
If you are interested to communicate with me I can give you my private email address:

My E-mail: natalyaparh@rambler.ru

Or you can give me your email address.
Sincerely yours Natalya!!!

Marry Me! (seria 1, ep.1)

Primesc si dintr-astea, in general de la nigerience si arabi batrini, dar asta e de la o rusoaica (evident, ceva site de "matrimoniale", sint sigur ca tipa din poza de-acolo habar n-are de mesajul asta).

Limba folosita e absolut halucinanta. Prima fraza m-a lasat nauc!

Poate fac un serial si cu cereri in casatorie...

 --

Hello!

At you a good profile and it has very much liked me!
I wish to leave to you the E-mail because I would like to correspond with you and
To learn each other it is better.
My name Natalya. My age of 27 years. My city refers to as Cheboksary, Russia.
I can not find the partner on a life from Russia.
I had attitudes with the man from Russia,
but now I have understood, that the happiness I in Russia
can not find. It is very difficult to me to search for the love here!
I very much like to prepare for a meal,
go in for sports, look films and many other things.
I have been interested by your profile. To me would like to learn you is more best.
There may be you and there is my second half.

My E-mail: natalyaparh@rambler.ru

I hope to receive from you the letter and me it will be very pleasant,
when you write to me.
I shall look forward to hearing from you!

Natalya.

esti un bou ciudat k tine (seria 2, ep. 6)

Din discutia asta va arat doar finalul; nu de alta, dar ultimele au fost cam lungi si nu vreau sa va plictisesc...

daiana_hbx2007: dar....scz,nu vreau sa fac parte din serialul tau
alex_deva2002: n-am nimic impotriva, daca te hotarasti sa scrii corect [...] iti dai seama cit de mult pot sa interpretez din "scz"... ce scuze is alea daca nici nu merita sa scrii toate literele...
daiana_hbx2007: poti interpreta chiar ce vrei,pa!
alex_deva2002: bye bye!
daiana_hbx2007: nu vb cu ciudati k tine

esti un bou clar si usor-mediocru (seria 2, ep.5)

Asta e mai lunga, asa ca imi permit sa va trimit doar partile esentiale:

 

heenaz: asa, c ziceai?
alex_deva2002: ne cunoastem?
theenaz: not really, am vbt  un pic  mai de mult , tot accidental
theenaz: si am zis eu ca ai figuri, si cam atata

alex_deva2002: da. in 2006
alex_deva2002: si acum le mai am.
theenaz: aham
alex_deva2002: eram in Brugge.
theenaz: sunt bine , sanatoase?
theenaz: aham
theenaz: a, si d.asta aveai figuri ;))?

alex_deva2002: nu
alex_deva2002: pentru ca nu suport oamenii care scriu ca tine
theenaz: aham
theenaz: si cum criu oamenii care scriu ca mine?
theenaz: s*

alex_deva2002: ti-am spus si acum 2 ani. ca un oligofren de clasa a sasea.
alex_deva2002: moment in care tu mi-ai explicat ca am figuri, the end.
theenaz: :))
theenaz: doamne, c hiar ai
theenaz: nu.mi vine sa cred ce exemplar
theenaz: ce rautate gratuita
theenaz: tu ai prieteni?

alex_deva2002: nu e gratuita. da, sigur ca am.
theenaz: tot asa ca tine :D?
alex_deva2002: depinde la ce te referi. Nu sint "plin de figuri", in ciuda impresiei tale, deci nu pot sa-i compar prin prisma asta.
theenaz: inseamna ca probabil subestimezi pe toata lumea
theenaz: oricum, atitudinea ta nu demonstreaza prea mare inteligenta

alex_deva2002: sint sigur ca asa e :)
alex_deva2002: ma refer la partea a doua
alex_deva2002: poate ar fi mai intelept sa verifici din nou peste 2 ani daca mi-a venit mintea la cap...?
theenaz: crezi ca ma intereseaza persoana ta asa mult
theenaz: deci eu din 2 cuvinte pot sa zic cate ceva despre tine..

alex_deva2002: ok, atunci sa zicem 5 ani?
theenaz: tu nu cred ca poti sa zici
theenaz: nu, pt k nu ma intereseaza
theenaz: tu crezi, ca cineva ar trebui sa fie din start f interesat de tine

alex_deva2002: sigur ca nu. Imi imaginez ca trebuie un nivel mult mai mare de inteligenta pentru a judeca o persoana dupa 2 cuvinte, decit posed eu...
theenaz: daca  nu e, e un prost, oricum tu esti prea bun pt el
theenaz: pt tine, toti sunt din start niste prosti, sau inferiori
theenaz: ai niste faze de un narcisism incredibil
theenaz: prietena ai?

alex_deva2002: se poate spune si asta :)
theenaz: si cum t suporta
alex_deva2002: sint insurat :)) am o fetita de 3 ani :))
theenaz: e cam sclava ta, nu?
theenaz: aham
theenaz: bravo
theenaz: sa.ti traiasca,
theenaz: si sa nu.ti semene la c omportament

alex_deva2002: ah, ce episod misto o sa faca asta in serialul meu "esti un bou" :))
theenaz: asta?
alex_deva2002: asta = tot ce imi scrii tu :)
theenaz: pai dupa cu m vbesti fara sa ai habar c u cine vbesti
alex_deva2002: uite: http://alxx.blogpub.ro/tag/107-esti-un-bou
theenaz: clar esti un bou
alex_deva2002: ura :)) mi-a iesit

[ ... ]

theenaz: vai, c sa zic , are blog
theenaz: esti un fel de mihai bendeac doi
theenaz: ala e intruchiparea  narcisismului
theenaz: dar macar e mai cunoscut
theenaz: decat tine

alex_deva2002: :)) habar nu am cine e
theenaz: pai daca ai acuta pun pariu ca ai gasi mai  multe despre el decat despre tine
theenaz: vezi, asta e problema, tu esti singura persoana importanta
theenaz: te inteleg perfect
theenaz: dar pe mine ma deranjeaza f mult oamenii ca tine
theenaz: papa
theenaz: iti urez mediocritate usoara mai departe! 

 

E laudabila rabdarea, cel putin... :)

 

Eh, ce atitea mofturi

Sint in receptia hotelului Rozmarin din Predeal, unde pe masute sint semne pe care scrie mare:

 

SPATIU REZERVAT NEFUMATORILOR

 

Niste musafiri s-au asezat linga mine, au vazut semnul si au intrebat pe receptioner: "Unde putem fuma?"

Receptionerul le face un semn complice si le zice: "Pai fumati aici, daca tot v-ati asezat..." 

What the fuck?!

GeekMeet #3 in Cluj-Napoca

Si-a mai trecut un GeekMeet...

Ieri, la invitatia lui Filip, am participat si-am tinut o prezentare la al treilea GeekMeet din Cluj-Napoca. S-au strins vreo 50-60 de oameni destepti si marea majoritate cu ceva interesant de spus sau de aratat.

Am ajuns cu intirz

iere de 2 minute, din cauza ca desteptii de la Raiffeisen nu au spus desteptilor de la OMV ca serviciul de plata cu cardul o sa fie nefunctional mai mult timp, iar desteptii din urma nu s-au gindit sa puna un afis in sensul asta pina nu le-am zis eu. In consecinta, am stat 20 de minute degeaba la ei la ghiseu in timp ce ei au printat afisul ala nenorocit (!!) ca ABIA APOI sa imi returneze cardul ca sa pot fugi, pe picioare, la bancolactul de la Kaufland, sa scot cash, sa fug inapoi, sa platesc, sa-mi recuperez masina, si sa plec mai departe la drum...

Anyway. Back to the point.

Sirul prezentarilor a fost inceput de Bobby Voicu, care-i -- pentru cine nu stie, si spre perpetua si carismatica sa uimire -- noul sef

al Yahoo! Romania. Prezentarea lui Bobby e pe Trilulilu aici.

vorbind la geekmeet #3 in cluj

In urma/umbra lui Bobby a fost rindul meu, cu o prezentare cu titlul "Web Freelancing - Cum sa nu-ti ucizi clientul". Inca nu m-am gasit filmat pe undeva, dar daca ma descopar, va spun. Poze sint pe flickr-ul lui Avram Seby si anume aici; daca mai apar si prin alta parte, am sa mai scriu.

Bobby n-a fost de acord cu mine la citeva puncte, desi cred ca nu vorbeam chiar de acelasi lucru. In prezentare, eu sustineam ca e foarte periculos sa lucrezi pentru mai multi clienti simultan, iar Bobby -- care a fost freelancer vreo citiva ani -- zicea ca nu e bine, cum spune francezul Goethe, "to put all your eggs in the same basket".

Eu cred ca o astfel de atitudine, pe termen lung, nu poate crea o relatie sanatoasa intre freelancer si client -- sau, cum s-ar spune: cum iti asterni, asa dormi. Mai cred ca trebuie, ca freelancer, sa urmaresti un status quo in care ii devii indispensabil clientului, astfel incit sa nu fii in pericol ca el sa te anunte brusc ca nu mai are nevoie de serviciile tale -- cu alte cuvinte, sa elimini riscul, in loc sa tratezi simptomul.

Da' cine stie? Poate de-aia a ajuns Bobby mare sef la Y!, iar eu, (inca) nu.

Prezentarea celor de la UberVU (Vladimir Oane si Dragos Ilinca au venit) a fost reusita si i-am rugat sa-mi trimita o invitatie pentru beta-ul lor. Ma numar printre cei pe care au reusit sa-i convinga (am vazut ca unii spectatori erau mai sceptici), si eu unul chiar cred in valoarea (plus-valoarea, cum tot spune Sergiu Biris) unei astfel de unelte. Mai mult, cred ca am putea colabora!

Sergiu Biris de la Trilulilu a spus lucruri foarte practice despre start-up-uri online, si tind sa ii dau dreptate. Desi aparent in prezentarea lui au cam existat citeva contradictii, sint convins ca stie ce spune, si daca vreodata o sa reusesc sa pornesc o afacere online, as face aproape totul dupa cum a spus el (filmarea aici). Cu toate ca in timpul prezentarii a facut o gramada de referiri directe la mine -- majoritatea corecte, toate simpatice -- se pare ca cele spuse de mine nu l-au impresionat prea mult, incit in blogul lui despre GeekMeet nici nu ma pomeneste :) Ce-i drept, ne aflam deocamdata la poli filosofici oarecum opusi.

Ce s-a spus apoi despre ArtistBay a fost conceptual OK, doar ca vorbitorul (poate din cauza de trac?) n-a sustinut atit o prezentare, cit o defensiva a produsului. Care, de altfel, nici n-a mers. Fiind facut in Java! Ca sa-l citez: "...pentru ca Java e scalabil... in fine, pentru ca asta stim" Nu pot sublinia indeajuns cit e de gresit sa folosesti o unealta doar pentru ca-i singura pe care o cunosti. La naiba, am scris o carte intreaga pe tema asta!

Una cu alta, ca de obicei, nota 10+ lui Filip si lui Alex (foarte operativ si eficient!) pentru toata organizarea si pentru prezenta. La inceput ii simteam mai emotionati, acum au fost in elementul lor si se vede ca ne tin pe toti bine in mina :) Ii multumesc lui Filip ca m-a invitat, mi-a imprumutat Macbook-ul pentru prezentare, si dupa aia mi-a scris ca a iesit foarte bine.


P.S. Ce zice Filip; ce zice Sergiu Biris; ce zice Alex Gugurel; ce-a zis Ciprian Dragoi.

Napoleon si românii

Mi-am adus aminte un banc si m-am gindit sa vi-l zic si voua.

 

Napoleon statea pe cal si se uita la dreapta, ca in pictura, dupa batalia de la Waterloo. Dintr-o data, vede ceva in zare. Se incrunta si striga soldatului de linga el:

- Soldat! Da-mi repede luneta!

Soldatul raspunde uluit: - Mon Dieu! Mais vous parlez Roumain?!

esti un bou inexistent (seria 2, ep.4)

Care-o stiti, fratilor, pe Georgiana de la 4?

10:51:41 PM alex_deva2002: buna.
10:53:14 PM alex_deva2002: mi-ai trimis o cerere de adaugare in lista ta.
10:53:20 PM alex_deva2002: te pot ajuta cu ceva?
10:53:46 PM georgyanna_frumusika: sunt georgiana de la 4
10:53:54 PM georgyanna_frumusika: :D

10:54:06 PM alex_deva2002: 4 ce?
10:54:16 PM georgyanna_frumusika: doamne
10:54:23 PM georgyanna_frumusika: de la etajul 4

10:54:51 PM alex_deva2002: probabil ma confunzi. blocul meu are doar 3 etaje
10:55:46 PM georgyanna_frumusika: si la ce etaj stai?
10:55:50 PM alex_deva2002: primul.
10:56:16 PM georgyanna_frumusika: nu exista bloc cu 3 etaje=))
10:56:24 PM georgyanna_frumusika: =))=))=))

10:56:29 PM alex_deva2002: ciudat, inseamna ca am trait intr-un vis in ultimii ani...
10:57:05 PM georgyanna_frumusika: si de unde esti u draga?
10:57:11 PM alex_deva2002: "u"?
10:57:15 PM georgyanna_frumusika: tu
10:57:16 PM alex_deva2002: eu nu sint "u".
10:57:40 PM georgyanna_frumusika: de cat timp folosesti messu?
10:57:51 PM alex_deva2002: :) probabil cu vreo 8 ani inainte sa auzi tu de internet.
10:57:57 PM georgyanna_frumusika: de nu sti ce inseamna u
10:58:05 PM alex_deva2002: se scrie "stii"
10:58:11 PM georgyanna_frumusika: mda
10:58:12 PM alex_deva2002: "u" nu inseamna nimic.
10:58:19 PM alex_deva2002: indiferent de mediu
10:58:25 PM georgyanna_frumusika: ba da inseamna you
10:58:28 PM georgyanna_frumusika: boule

 

Marturisesc ca e prima data cind cineva imi spune, cu atita convingere, ca blocul in care locuiesc nu exista...

esti un 'huting' (...?) bou (seria 2, ep.3)

Asta e ceva mai lunga. Pareri, careva?

 

6:30:54 PM anitadaniel1970: hi
6:31:17 PM alex_deva2002: hello. Can i help you?
6:31:29 PM anitadaniel1970: sorry
6:31:37 PM alex_deva2002: sorry for what?
6:31:54 PM anitadaniel1970: why are u huting
6:32:20 PM alex_deva2002: why am I what?!
6:32:33 PM anitadaniel1970: why are u huting
6:32:41 PM alex_deva2002: huting?! what does that mean? :)
6:32:42 PM anitadaniel1970: am friend from netlog
6:33:19 PM alex_deva2002: no, you're not :) you're not my friend, and you're not in my list of netlog friends, much less
6:33:24 PM alex_deva2002: what's "huting"?
6:33:40 PM anitadaniel1970: u reacted so bad
6:34:00 PM anitadaniel1970: u dont care to know whom added u

6:35:36 PM alex_deva2002: I reacted badly, how? I asked (politely) if I can help you
6:36:04 PM anitadaniel1970: do know me first before  helping me
6:37:25 PM alex_deva2002: :) can you give me a reason?
6:38:07 PM anitadaniel1970: for wht
6:38:43 PM anitadaniel1970: for i added u to my boddy list is act of love

6:39:02 PM anitadaniel1970: u dont know its huting so a question
6:40:55 PM alex_deva2002: i do not require your love, and "huting" is not a word in English :)
6:41:18 PM anitadaniel1970: wht ever u call it
6:41:26 PM anitadaniel1970: just have a nice day
6:41:36 PM alex_deva2002: whatever i call what? :) i have no idea what you mean
6:42:08 PM anitadaniel1970: am very sorry for being added u in my buddy list
6:42:11 PM anitadaniel1970: its ok

6:42:29 PM alex_deva2002: why, i thought you loved me! :)
6:42:42 PM anitadaniel1970: sorry
6:42:47 PM anitadaniel1970: i dont love u again

6:42:55 PM alex_deva2002: ok, how about now? do you love me now?
6:42:57 PM anitadaniel1970: pls am sorry
6:43:25 PM anitadaniel1970: i said u should take care am so much simple to understand
6:43:37 PM anitadaniel1970: and i thought the world is civilise

6:43:56 PM alex_deva2002: so offering you my help is uncivilized?
6:44:07 PM anitadaniel1970: that one can make friends from every part of the world
6:44:28 PM anitadaniel1970: but since you understand it that way
6:44:36 PM anitadaniel1970: no problem

6:45:01 PM alex_deva2002: :) good bye, huting person
6:45:32 PM anitadaniel1970: and god bless u for wht ever insult i receive from u
 

What can I say? Am insulting huting man!

esti un bou nebun (seria 2, ep. 2)

I must surely be mad to pass on such an immense opportunity to improve my English!

8:07:38 AM lucy_cathy2006: hi
8:07:42 AM lucy_cathy2006: hoare u
8:07:50 AM lucy_cathy2006: my name is lucy
8:07:54 AM lucy_cathy2006: and u
8:08:18 AM lucy_cathy2006: are u busy
8:09:33 AM lucy_cathy2006: are u there

8:12:24 AM alex_deva2002: can i help you?
8:13:55 AM lucy_cathy2006: i will like to talk to u
8:14:05 AM lucy_cathy2006: im female

8:14:22 AM alex_deva2002: sorry, i'm busy. good bye
8:14:41 AM lucy_cathy2006: while
8:21:05 AM lucy_cathy2006: i will talk to you later

8:21:14 AM alex_deva2002: no, you won't.
8:22:05 AM lucy_cathy2006: why
8:22:19 AM lucy_cathy2006: can i delete u from my meesnger

8:22:25 AM alex_deva2002: YES, PLEASE
8:22:26 AM alex_deva2002: GOOD BYE!
8:22:33 AM lucy_cathy2006: stupid
8:22:59 AM lucy_cathy2006: you are mad

Poloni(ci)a

Am fost la o conferinta in Polonia, adica la RuPy. Dupa cum deja stiti, am dormit pe unde-am apucat, dar conferinta a meritat.

Uite un clip de la o prezentare, cu Sergiu care va face cu mina. O gramada de alte poze aici, pina le publica si Sergiu pe-ale lui...

 

 

 
Ah, mi-am luat palarie. Va place?
 
 

Despre un concert simfonic

Tocmai vin de la un superb concert simfonic al Filarmonicii de Stat din Tg. Mures. Stiati ca dirijorul permanent al filarmonicii asteia, de 10 ani incoace, e un japonez pe nume Shinya Ozaki?



 Nenea asta e plin de decoratii civile si stie meserie, nu gluma. In plus, mai si preda japoneza pentru muresenii carora nu le ajunge bilingvismul.
Caci inainte de inceperea concertului a venit un domn care ne-a rugat pe toti sa ne oprim telefoanele mobile. Au reactionat vreo 2-3 persoane din sala; apoi domnul a repetat anuntul in ungureste si toata sala a bagata mina in buzunar dupa telefon...


 Sala era plina, inclusiv balcoanele, si oricum era de 3 ori mai multa lume decit am vazut ultima data cind am fost la cinematograf. Ceea ce, banuiesc, e bine...

Cam tot atitia tineri cit si oameni in virsta. Dar nu cei tineri au adormit ;))


"Concertul pentru pian si orchestra in do major" al lui Mozart l-a avut ca solist tot pe un japonez. Un copil de 20 de ani (Shunsuke Tsuruoka) care a executat la perfectie cele 3 kata la pian: allegro maestoso, andante si allegro vivace assai.
La pauza mi-am luat mailul si bine am facut, ca un client tocmai raportase o problema. Noroc ca Sergiu a fost pe faza si a rezolvat-o el din voleu. Ficior, ce m-as face fara tine :)

P.S. Se pling unii romani ca ungurii pun stapinire pe orase ca Tg. Mures. Sa recapitulam: japonezii au pus mina pe muzica clasica. Un arab duce steagul la medicina de urgenta. Vreo citeva familii de chinezi au cele mai bune restaurante. Romanii... stau pe tusa si se pling.

esti un bou fraier (ep. 15, seria 1)

 Va rog sa va lasati loginurile si parolele de la conturile de internet banking in sectiunea de comentarii, pentru ca vreau sa va trimit cite 100 de milioane de dolari.

femi_aj05: I Mr.Femi married with three kids
femi_aj05: work with Standardtrust bank
femi_aj05: n u?

alex_deva2002: which country?
femi_aj05: Nigeria
alex_deva2002: i'm not interested. good bye.
femi_aj05: well what i needed from you is bank login and password

esti un bou sacru si descurajant (ep.5, seria 1)

ATENTIE! CAD INDIENI STRIGIND!

alex_deva2002 (9:44:32 AM): hello
alex_deva2002 (9:44:34 AM): and you are...
royalvja148 (9:45:02 AM): ROY FROM INDIA
alex_deva2002 (9:46:32 AM): yes. can i help you?
alex_deva2002 (9:46:36 AM): please stop shouting.
royalvja148 (9:47:26 AM): BYE

esti un bou descurajant, dubla doi (ep. 6, seria 1)

samben_20002000 (11:39:40 AM): hello
samben_20002000 (11:39:42 AM): are you there
samben_20002000 (11:39:46 AM): now

alex_deva2002 (11:40:21 AM): yes.
samben_20002000 (11:42:52 AM): sorry. bye.

siete un bue (ep. 9, seria 1)

De ce iubim femeile? Pentru ca iubim femeile. Cartarescule, esti un bou ca si mine.

monique11822003 (7:36:31 PM): ciao caro
alex_deva2002 (7:36:58 PM): heh.
alex_deva2002 (7:37:11 PM): why do you speak Italian to me?!
monique11822003 (7:37:30 PM): because i speak italian

esti un bou sacru (ep. 13, seria 1)

Inteleg ca vacile (si presupun ca si boii) sint sfinte la ei in tara.

bala_balasabari2000: hai friend
alex_deva2002: ?!
bala_balasabari2000: hai
bala_balasabari2000: any reply plez

alex_deva2002: can i help you?
bala_balasabari2000: hai
alex_deva2002: what's with "hai"?!
bala_balasabari2000: no
bala_balasabari2000: only chat
bala_balasabari2000: bai cu next again
bala_balasabari2000: bai bai cu cu

esti un bou descurajant (ep. 14, seria 1)

Scurt si cuprinzator.

squall7802003 (3:41:12 AM): hi
squall7802003 (3:41:30 AM): u want to leanr English?

esti un bou (ep. 12, seria 1)

Iata ce inseamna sa te descurajezi repede...

alex_deva2002 (2:34:02 PM): hi
alex_bv_2003_2004 (2:34:57 PM): ce faci?
alex_deva2002 (2:35:45 PM): lucrez. da' tu cine esti?
alex_bv_2003_2004 (2:36:10 PM): nu conteaza pa

esti un bou (ep. 8, seria 1)

Nici masculii nu se dezmint!

Mai are cineva reclamatii la adresa deschiderii mele mentale? :)

damdavid1999: salut
alex_deva2002: servus
damdavid1999: imi placi...si vroiam sa ne cunoastem...
alex_deva2002: da' tu cine esti?!
damdavid1999: nu ne cunoastem...
damdavid1999: din Targoviste
damdavid1999: ce parere ai despre ...gay??

alex_deva2002: ca nu ne cunoastem, stiam si singur
alex_deva2002: si parerea mea e ca... sa fie sanatosi
damdavid1999: ok
damdavid1999: te las
damdavid1999: ai cazut la test
damdavid1999: imi placeai....but you are not so open mind

alex_deva2002: "open minded"
damdavid1999: ok
damdavid1999: bye

ești un bou (ep. 1, seria 2)

Am o întreagă secțiune în site cu dintr-astea, dar m-am gîndit să mai public și pe blog, să vă mai distrați și voi.

 

 BUZZ!

2:01:09 PM alex_deva2002: ?
2:01:25 PM ana_dinamovista_2019: sall
2:01:27 PM ana_dinamovista_2019: cf?

2:01:42 PM alex_deva2002: "sall, cf?"
2:01:47 PM alex_deva2002: sa ghicesc... 14 ani?
2:02:01 PM ana_dinamovista_2019: atitia ai?
2:02:05 PM ana_dinamovista_2019: de unde esti?

2:02:17 PM alex_deva2002: de ce as ghici cu privire la propria mea virsta?!
2:02:29 PM ana_dinamovista_2019: de unde esti?
2:02:38 PM alex_deva2002: te pot ajuta cu ceva?
2:02:42 PM ana_dinamovista_2019: da
2:02:47 PM ana_dinamovista_2019: sami zici de unde estio?
2:02:50 PM ana_dinamovista_2019: daca avrei

2:02:53 PM alex_deva2002: "sami"?
2:03:28 PM alex_deva2002: mai fetita, da o raita pe la scoala, mai citeste o carte, mai cresti un pic, si vorbim dupa aceea. Bine?
2:03:29 PM ana_dinamovista_2019: sa-mi zici de unde esti
2:03:41 PM ana_dinamovista_2019: esti un bou

 

Puccini In Da House!

"Nessun Dorma", hip-hop, rap și blues; balet și dans modern; comedie și profesionalism, pe-aceeași scenă... O performanță de milioane!

 

GeekMeet in Oradea

Tocmai m-am întors de la ultimul GeekMeet, organizat ca de obicei de Filip de data asta la Oradea. Am fost mirat și flatat că unii dintre participanți m-au recunoscut!

Întîlnirea poate fi categorisită ca un succes, deși a fost destul de neprotocolară. La astfel de întîlniri se întîmplă ceva ce nu prea vezi la cele organizate, cu vorbitor, proiector și desfășurător: ne spunem păsul în gura mare, și ceilalți sar cu soluții. Sau ne punem ideile de proiecte pe masă, lîngă paharul de piure de castane cu frișcă și vișine, și ceilalți își dau cu părerea despre punctele slabe sau șansele de succes. Un astfel de juriu te poate scuti de multe probleme, și întotdeauna 10 creiere de geek gîndesc mai bine decît unul.

A fost cam departe, totuși. Drumul pînă acolo a însemnat 3 trenuri, cu trezire dimineața la 3 și fie înghețat prin gări, fie sărit dintr-un tren în altul. Drumul de întoarcere a fost și mai complicat: un tren pînă la Războieni, apoi un taxi pînă la Lunca Mureșului (intersecția cu E60), haltă de ajustare la o benzinărie cu un sandwich și-un suc, apoi o ocazie pînă la Luduș, altă ocazie pînă la Tg. Mureș în gară, și în sfîrșit transport în comun pînă acasă. Rareori mașina pe care o lăsasem în fața blocului a arătat atît de bine!

Cred că eforturile "comunitare" ale lui Filip încep să dea roade. Întîlnirea de la Cluj a ieșit fără cusur, iar cea de la Oradea, deși în alt registru, cel puțin la fel de utilă, dacă nu și mai.

Sper ca în viitor un elicopter albastru cu brandul GeekMeet să vină pe la fiecare să ne ia... pentru că deocamdată principalul dușman declarat al fenomenului GeekMeet sînt Căile Ferate Române.

Despre năcădăi

Ia să vedem:

  năcădău, năcădăi, s.m. (reg.) 1. aluat care nu s-a copt bine, clisos. 2. bărbat prostănac, bleg

 Ghiciți la care sens mă refer atunci cînd mă gîndesc la un anumit client care, ca raspuns la vreo 4-5 întrebări cît se poate de punctuale, mi-a scris sec: "That is true."

 

GeekMeet in Cluj - 8 dec. 2007

In 10 minute inghesuite intre alte prezentari foarte interesante, Filip mi-a dat ocazia sa-mi prezint cartea. Movie at 6 (here) -- eu apar pe la min. 14:30.