Raspundem spammerilor... episodul 2

Dragă Carmen,

Sînt disperat. Nu știu ce-i aia "ofertă pr pagina web"! De cînd mi-ai scris mă tot gîndesc, oare ce să-ți răspund? Nu știu cine ești, nu știi cine sînt -- cred că e un fel de lege nescrisă ca un spammer să nu-și cunoască niciodată victimele -- dar îmi scrii și îmi ceri părerea în legătură cu chestia asta numită "oferta pr pagina web". O fi o ofertă de PR? Te oferi să-mi faci publicitate, ca amărîtul de dinaintea ta?

Aaaah, m-am prins. Ai vrut să scrii că ai găsit-o pe pagina web respectivă, dar ți-au fugit degetele. Normal, cînd trimiți un email la 640.000 de oameni, cui îi pasă.

Dar... "oare o exista ceva mai interesant?"

Chiar, ce poate fi mai interesant decît un DVD blank și acumulatorii R3? Viața mea duce lipsă de astfel de lucruri interesante, așa că mă gîndesc să-ți comand prin curier rapid 1000 de pachete de mape pentru CD-uri. (Dar atenție, sînt mult mai mult decît simple mape pentru CD-uri!! Sînteți gata? Bomba: poți pune și DVD-uri în ele!!!!!111) Absolut senzațional!

Vă întrebați poate -- cum am făcut-o și eu -- de ce am început adresîndu-mă cu "tu" și acum am trecut la "sînteți"?

Nu te întrebați? Nu vă întrebi? Nimic...? Mda...

Sigur că mă interesează toate produsele "de mai sus", dar și altele similare. De pildă, DVD-uri R6, încărcătoare "dublu alb" și acumulatori blank dar rewritable! Neapărat să fie cu uscare rapidă a vopselei. V-aș întreba, ai dintr-astea?

P.S. Aș suna la numărul ăla de telefon dar nu pot nicicum să formez pe "o" și pe "i".

P.P.S. Dacă mai primesc spam de la dumneavoastră, voi face o plîngere la Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații, care are puterea legală să îți aplice o pedeapsă pentru spamming. Așa că fiți deșteaptă! Schimbați adresa și numărul de telefon la fiecare spam pe care-l trimiți...

On Feb 15, 2010, at 3:53 AM, CARMEN wrote:

Am gasit o oferta deosebita pr pagina web http://sites.google.com/site/superofertebiz/ . Tie cum ti se pare?
Oare o exista ceva mai interesant?

CD R80 blank diverse marci (Memorex, Imation, estelle, etc)
CD R80 inkjet printabile strat "dublu alb" (contrast inalt, uscare rapida a vopselei)
DVD R blank si DVD RW
DVD R 8.5GB Double Layer
DVD R Light Scribe
DVD inkjet printabile strat "dublu alb" (contrast inalt, uscare rapida a vopselei)
Discuri Blu Ray BD R si BD RE
Carcase CD si DVD (slim si groase), plicuri pentru CD, mape pentru CD si DVD
Acumulatori R3, R6, R14, R20, 9V
Incarcatoare pentru acumulatori (inclusiv super-fast si universale, portabile, etc)

Daca va intereseaza produsele de mai sus sau produse similare atunci va rog sa dati un reply cu subiectul "Vreau alte detalii".
Pentru contact sunati la O754.52.I3.38

Raspundem spammerilor...

Normal că nu tuturor, dar apare cîte unul atît de patetic încît merită.

Spam original:

buna ziua ,

Numele meu este Paraschiv Liviu, sunt manegerul unei firme de web design si publicitate online - offline , ma adresez catre dumneavoastra cu acesta oferta pentru optimizarea mai BUNA a pagini dumeavoastra in motoarele de cautare google, hotmail, yahoo, firma noastra poate inscrie site-ul dumneavoastra in 800 de directoare ROMANESTI , acestea ajuta pentru cresterea page rank -ului. Ceea ce o sa va aduca mai multi potentiali clienti. Deasemenea putem reface "Design - Redesign" complet s-au partial pagina web a dumneavoastra [ex:] paginamea.ro ori sa venim cu imbunatatiri ale paginii. cuvinte cheie [ex.] ( pizza , livrare gratuita , meniu pizza, ), cuvinte META , BANNERE , LOGOURI , promovarea pe cele 800 de directoare ROMANESTI conform nisei site-ului.
punem la dizpozitie o baza de date . "aceasta fiind neoficiala" de 650.000 emailuri din Romania [firme - persoane fizice] unde putem trimite newslattere anuntand oferta dumeavoastra.
- Liviu-Design.com - va ofera urmatoarele servicii, web design, hosting (gazduire), si optimizare pentru motoarele de cautare google , yahoo , hotmail (SEO). Servicii complete web si promovare online sau offline mentenata, flyere, logouri, . Creare de identitate organizationala. --

pentru mai multe detalii va rugam contactatine pe email: contact@liviu-design.com ori tel: 0732.574.728
cu stima Paraschiv Liviu .
Răspunsul meu:

Salut Liviu,

Am să-ți spun de ce nu faci bine.

1. Mi-ai trimis acest mesaj complet nesolicitat, ceea ce e ilegal.

2. Daca tot ai trimis mesajul, l-ai facut să vina de la o adresă inexistentă, dîndu-ți apoi adresa reală în mesaj. Asta e o tîmpenie, nu?

3. Scrii cu greșeli. Greșeli mari, atît de ortografie, cît și de gramatică, dar și de semantică. Nimeni nu te va crede vreodată că ești în stare să faci tot ce spui că faci, dacă tu nici românește nu știi să scrii. Cine ar vrea să cumpere de la tine un site sau un banner plin de greșeli?! De exemplu:

  • Ai inceput formula de adresare cu literă mică.
  • Corect: "manager", nu "maneger".
  • Nu există o "optimizare mai BUNA", și încă scris cu majuscule și îngroșat. Optim, prin definiție, înseamnă cel mai bun.
  • Ai scris "pagini" în loc de "paginii".
  • Hotmail nu este un motor de căutare. Dacă nici atîta nu știi, cum vrei să te cred că-mi poți "optimiza pagina"? Probabil te referi la Live Search (Bing).
  • Ceea ce vrei tu să "optimizezi" nu e "pagina în motorul de căutare", ci rangul pe care un site îl are ca rezultat al căutărilor. E cu totul altă treabă.
  • Oferi o "optimizare" și apoi spui "acestea ajuta..." Care "acestea"?
  • "De asemenea" se scrie despărțit.
  • "Design - Redesign" nu-s nume de căței, să le scrii cu majuscule și între ghilimele.
  • Ai scris "s-au" în loc de "sau", deci ai cam chiulit în clasa a patra.
  • Ai scris [ex:] între paranteze, fără niciun sens, de mai multe ori.
  • Care e diferența între cuvinte cheie și ceea ce tu numești cuvinte META?
  • Ai scris "dumneavoastra" fără un "n".
  • Un banner ori logo nu au nicio relevanță pentru motoarele de căutare.
  • Nu există fix 800 de "directoare ROMANESTI", asta e o invenție de-a ta.
  • Conform cărei "nișe a site-ului"? Dacă site-ul meu nu e deloc de nișă?
  • Începi fraze cu literă mică. Pui semne de punctuație după spațiu.
  • Se scrie "newsletter", și ce oferi tu este absolut ilegal. Întreabă-ți avocatul.
  • Ai scris greșit "mentenanta".
  • Pui aiurea virgulă, punct, după cum îți vine la mînă.
  • Scrii propoziții fără predicat și le închei grațios cu două liniuțe.
  • Ai scris "contactati-ne" greșit, fără cratimă.

Știu că nu vei face asta, dar te rog să ștergi adresa mea de mail din "baza ta neoficială de date". Dacă mai primesc spam de la tine, voi face o plîngere la Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații, care are puterea legală să îți aplice o pedeapsă atît pentru spamming, cît și pentru comercializarea serviciilor de tip spamming. Eu zic că decît să le plătești lor o amendă, mai bine investești banii revenind la școală în clasa a treia.

Sper ca următoarele tale inițiative de marketing să fie mai corecte atît din punct de vedere profesional, cît și etic, legal și gramatical.

Sănătate,

Alex Deva


Ia să vedem cu cine avem de-a face. Site-ul "firmei" care vrea să ne vindă chiar servicii de web-design arată așa:


Ungurii ne dau o noua limba oficiala

Adică limba maghiară, în așa-numitul Ținut Secuiesc.



Să vedem.

"...limba maghiara este limba oficiala in Tinutul Secuiesc, avand un statut identic cu limba oficiala a statului..."


Ce face?!

"Autoritatile publice din Tinutul Secuiesc asigura folosirea oficiala a ambelor limbi, adoptand actele normative si creind conditiile care asigura deplina egalitate a celor doua limbi".


Mai departe...

"Orice cetatean cu domiciliul in Tinutul Secuiesc are dreptul sa foloseasca liber si in aceleasi conditii ambele limbi, atat in scris, cat si oral"

Dar, hopa! Există...

"...liste a (sic) funcţiilor publice care se pot ocupa numai de către persoane care cunosc ambele limbi"

Știrea zilei în capitală însă? Cică s-au înzăpezit cîinii vagabonzi. În alte știri de maximă importanță aduse de alde Andreea Esca, baba se piaptănă.

Reacția pe care o prevăd? Probabil cea cu care m-am întîlnit vorbind despre lucrurile astea cînd locuiam în București, adică un plictisit "hai mă că exagerezi, așa ceva e imposibil" și nici măcar un gînd ulterior de genul "băi, dar dacă chiar o să ajungem minoritari în țara noastră?!"

Spune-i unui bucureștean că atitudinea sa nepăsătoare la știrile astea e principala armă împotriva lui și-a noastră, și-o să-ți rîdă-n nas: "hai mă nene mă leshi cu vrăjealile.."

[în presă aici]