M-am vaccinat

Ieri m-am vaccinat.

A durat fix 2 secunde, m-a usturat puțin fix jumătate de oră. N-am murit, nu mi-au crescut picioare în plus, nu am trecut la Windows. Sînt perfect normal și mă simt excelent.

Vaccinați-vă!

P.S. Dacă cineva are vreun argument anti-vaccinare care să nu înceapă cu una din următoarele:

  • am citit pă net...
  • io nu mă vaccinez niciodată din principiu...
  • toate vaccinele e o prostie...
  • io refuz vaccinul ca să nu se îmbogățește producătoru'...
  • masonii/extratereștrii/ungurii vor să ne vaccinăm ca să ne poată controla mințile...
  • alte asemenea cretinisme

vă rog să mi le postați, că-s tare curios.

48 comentarii:

Vaccinurile nu-si arata efectele adverse de pe o zi pe alta. Mai asteapta cativa ani :D

 

Argumente? Știi tu, așa? Ți-a șoptit o păsărică? Vaccinul există de cîteva luni, cine-a testat acei cîțiva ani ca să poată dovedi că există efecte secundare chiar pe un procent nesemnificativ?

Și eu pot să zic că peste cîțiva ani o să-ți crească trei urechi. Și de fiecare dată cînd o să-mi spui că nu ți-au crescut, voi zîmbi misterios și voi spune "eh, mai așteaptă tu cîțiva ani și-ai să vezi..."

 

Plus că generalizarea "vaccinurile nu-si arata efectele secundare a doua zi" e pur și simplu falsă. Multe vaccinuri chiar își arată efectele secundare în scurt timp. Ăsta e fix tipul de generalizare pentru care pică românii de fraieri.

 

Alex, care e dozajul mercurului si formaldehidei din acest vaccin ? Nu l-am putut afla din prospect si poate nu o fi secret, desi medicii pe care ii stiu nu il cunosc si nu stiu cum il pot afla :)

 

Vaccinul conține doar astea două lucruri:

1. Tulplină splitată (adică bucățită, omorîtă) de virus AH1N1 - cu scopul de a stimula organismul să producă anticorpi, exact ca absolut orice alt vaccin.

2. Neomicină, care-i un antibiotic și are rolul de a păstra sterilitatea. Asta-i un produs organic (C23H46N6O13) care nu conține mercur, formaldehida, uraniu sau alte chestii.

 

Ha, vezi ca nu te-ai informat inainte de vaccinare ? :P
Eu am prospectul - s-a vaccinat sotia la medicul de familie si scrie acolo clar de formaldehida si tiomersal sau cum ii zice (mercur adica), numai ca nu e specificat cat au bagat :P

 

Dacă ne batem în neveste, a mea e chiar medic :)

Într-adevăr excipienții vaccinului conțin thiomersal (care conține ceva mercur, care e metabolizat în majoritate sub formă de etilmercur și eliminat la WC), și o soluție salină din care face parte și aldehidă formică.

Riscul pentru ambele substanțe se referă la alergie. În jumătatea de mililitru de vaccin pe care o primești în mușchi nu e nici pe departe suficient ca să te intoxici cu vreuna dintre ele. Asta pentru că vaccinul e administrat intramuscular, în niciun caz în fluxul sangvin.

Cu siguranță că dacă te-ai vaccina zilnic după vreun an-doi te-ai intoxica și cu mercur, și iaca efectele secundare :)

Numai pentru că mercurul e toxic dacă-i inhalat ori ingerat, și numai pentru că formaldehida miroase urît și se păstrează broaște în ea, nu înseamnă că pățești ceva de la CANTGRIP.

Nitroglicerina e un explozibil extrem de violent, și totuși bolnavii de inimă o înghit în pastiluțe... Și asta pentru că tratamentul a apărut înainte să existe forumuri pe net în care să scrie că îți poate exploda inima...

 

O fi adevarat ca vaccinarea asta doar dominueaza riscul imbolnavirii de gripa porcina ?

 

Of.

Este o regulă în presă că dacă pui semnul întrebării după ORICE, e voie să publici.

De pildă: "Băsescu, homosexual?"

Și asta e suficient ca să vîndă tabloidele...

Am citit cărți în care capitole întregi erau scrise în stilul ăsta: "Să fie oare adevărat că extratereștrii ne spionează folosind sateliți ascunși în Marea Neagră?"

Au românii o vorbă cu unu' care aruncă o piatră și 10 "înțelepți" se aruncă după ea... :) pentru că piatra avea semnul întrebării...

Dacă în organismul meu se introduce o tulpină de virus, iar eu nu am SIDA, organismul meu va produce anticorpi ca să lupte cu virusul. Chiar dacă-i mort. Dacă apoi vreodată întîlnesc un virus viu, voi avea anticorpi cu care sa-l distrug înainte să mă distrugă el pe mine. E atît de simplu.

 

Pai daca nu vrei argumente "da pa net", sau "din carti" nu stiu cine ar putea comenta articolul tau in afara de cei care au publicat lucrari de specialitate in acest sens. ;)

Daca te uiti un pic in istoria recenta ai sa vezi ca a te grabi sa te vaccinezi nu este deloc intelept.

Bafta!

 

Salut, Daniel :)

La ce anume te referi din istoria recentă, care să se poată aplica la vaccinarea antigripală?

N-am zis să nu comentați, ci doar să aduceți argumente. "Uită-te la istoria recentă" nu se califică drept argumentație.

De pildă: cum poți folosi tu python?! N-ai citit pă net cîți oameni au murit mîncați de pitoni? :)

 

Gata, m-am "vaccinat" la bucatarie :D
http://www.evenimentul.ro/articol/ceaiul-verde-este-cel-mai-bun-remediu-impotriva-gripei-porcine.html

 

:) si eu tocmai am terminat o cana de ceai verde.

 

Ma refeream printre altele, la "pandemia" din 1976 din USA. Un individ a murit de gripa, alti peste 30 din cauza vaccinului - alti 500 au facut sindromul guillain-barre. Si este vorba de fix aceesi gripa H1N1; alta tulpina evident - pana la urma prin transmitere repetata virusul se recombina continuu.

In alta ordine de idei, eu nu am vrut sa aduc argumente impotriva vaccinarii ci doar recomand sa gandim pentru noi insine, sa ne exercitam discernamantul, sa ne documentam. Pentru ca, revin, istoria recenta arata ca daca esti naiv, increzator in intentiile companiilor farmaceutice, poti sfarsi ca bolnavii de hemofilie carora Bayer le-a facut "cadou", in mod CONSTIENT, HIV prin produse contaminate. Doar ca sa nu piarda un potential profit.

 

N-aș compara virusologia de acum 35 de ani cu cea de azi.

Îți dai seama cîte din lucrurile pe care azi le facem fără să ne gîndim de două ori ar fi fost catastrofe cu ani în urmă? Numai în ce privește afecțiunile cardiace, de pildă, progresele au fost absolut imense.

Dar ai dreptate cu discernămîntul. Tot ce adaug eu e ca lucrurile care ne fac să... discernem să fie argumentate, corecte, complet aplicabile.

 

Intradevar, in '76 se folosea ca antiseptic in vaccinuri thimerosal. Desi U.S. Food And Drug Administration incepe cam de prin 1994 sa considere scoaterea antisepticelor bazate pe mercur (folosite si utile DOAR la vaccinarea din fiole cu doze multiple) si incepand din 1997 sa si faca ceva in acest sens, iata ca ieri, vaccinul pe care l-ai acceptat cu atata seninatate contine acelasi thimerosal.

Deci, unde este "evolutia"?


Iata si referinte: http://www.fda.gov/BiologicsBloodVaccines/Vaccines/QuestionsaboutVaccines/UCM070430

 

Bun gasit!

Doar o curiozitate: faptul ca te-ai vaccinat ieri - si nu mai devreme - are vreo cat de mica legatura cu (foarte) recentul curent de opinie, sa-i spunem, pro vaccinare?

Numai bine!

 

Seninătate derivată din faptul că, așa cum scrie și in articolul pe care mi l-ai dat, mercurul (ca și orice altceva pe lumea asta) dăunează numai într-o anumită proporție la masa corporala.

De-aia e mai periculos la copiii mici (cărora CANTGRIP nu li se poate administra), sau la cei care din diverse motive îl asimilează în cantități mari.

La concentrația de 0.01% din excipientul folosit la 0.5 ml de lichid, și tu și eu putem duce atîta mercur fără nicio treabă.

Ba chiar și femeile însărcinate pot fi vaccinate cu vaccine care conțin thimerosal, după cum tot acolo scrie.

Faptul că FDA vor să-l elimine din vaccinele americane face parte din aceeași politică ce cuprinde marcatul ceștilor de cafea fierbinți ori obsesia carbohidraților.

S-a ajuns la punctul în care, așa cum scria Dave Barry, americanul de rînd mai degrabă și-ar injecta heroină decît să manînce o gogoașă :)

 

Ingrid: are legătură cu faptul că locuiesc în alt oraș decît medicul meu de familie.

 

Unul din efectele secundare poate fi trecerea la Windows? Eram sigur ca Microsoft a pus totul la cale in laboratoarele secrete din SV, sub stricta supraveghere a lui Steve Ballmer. Nu-mi mai fac vaccinul!

PS: Presa ar trebui sa vorbeasca, de ce nu vorbeste? de ce nu spun nimic?

 

Androis: Nici nu știam că Microsoft au laboratoare în Suceava... :P Dar acuma că zici, are perfect sens!

Cu siguranță tot ei au lansat și sateliții din Marea Neagră...

 

Dar tu Alex, de ce te-ai vaccinat ? Intri in contact cu mai multa lume ? :P
Eu cel putin stiu ca merg pe jos pana la job si acolo stau mereu cu aceleasi 5-6 persoane, toti la curent cu "noutatile" :D Daca face vreunul febra (speram sa nu) nici nu mai vine la job, sta acasa ca sa nu mai afecteze eventual pe altii si poate lucra eventual pe laptop.
Mai dificil era pt sotiile noastre, cadre medicale...

 

Georgian: M-aș mai duce și eu la un teatru, la un film...

 

Nu stiu de unde ai luat tu valorile alea, pentru ca in prospectul vaccinului nu sunt prezente decat urmatoarele:

"""
Ce conţine Cantgrip
-
Substanţa activă:
Antigen de virus gripal*, inactivat, echivalent următoarei tulpini:
Tulpină similară cu A/California/7/2009 (H1N1) (X-179A).......15 μg HA**
Per doză de 0,5 ml
*cultivat pe ouă de găină, provenite din colectivităţi de găini sănătoase
**hemaglutinină
-
Celelalte componente sunt: tiomersal şi soluţie tampon salină care conţine: clorură de sodiu, fosfat monoacid de sodiu dihidrat, fosfat monopotasic, apă pentru preparate injectabile
"""

;)

 

Daniel: De la tine, meștere :)

As a vaccine preservative, thimerosal is used in concentrations of 0.003% to 0.01%. A vaccine containing 0.01% thimerosal as a preservative contains 50 micrograms of thimerosal per 0.5 ml dose or approximately 25 micrograms of mercury per 0.5 mL dose. The use of mercury-containing preservatives in vaccines has declined markedly since 1999.

 

Uite ce zice aici despre concentratia mica de mercur din vaccin:

O conferinta stiintifica socanta cu dovezi statistice si medicale solide.
Mercury, Autism and the Global Vaccine Agenda
http://video.google.com/videoplay?docid=6890106663412840646&hl=en
Idei cuprinse in conferinta:
- existenta unor cantitati enorme de mercur in vaccinuri, cantitate declarata de insasi producatori, exprimata in unitati de masura improprii pentru a parea cantitate neglijabila (0,01% zic ei, cand ar trebui sa exprime mercurul in “parts per billion” (ppb), unitate in care concentratia maxima admisa este de 2 ppb in apa potabila, iar intr-o doza de vaccine este in cantitate de 50.000 ppb (echivalentul lui 0,01%))


luat de pe http://nuvaccinurilor.blogspot.com/

 

Of... e vorba de UNII oameni care AU AJUTAT la crearea vaccinului de VARIOLĂ. De ce pui problema ca și cînd toți creatorii tuturor vacccinelor anti-AH1N1 din lume au refuzat să-l facă?

Așa ne putem bate în link-uri pînă dimineață... jurnalism de scandal.

Uite, creatorii vaccinului românesc l-au luat cu toții. Poți să suni la Cantacuzino și să întrebi :)

Toți medicii pe care îi cunosc eu au făcut vaccinul. Și au sfătuit pe toată lumea să-l facă. Am mult mai mare încredere în ei decît într-un reporter care știe bine ce să spună ca să cîștige audiență.

 

Georgian: concentrația în părți la miliard se folosește în APĂ POTABILĂ, lichid pe care îl bei zilnic în litri întregi.

Acolo într-adevăr ar fi foarte grav să se găsească atîta mercur.

Dacă n-ai de gînd să dai pe gît bidoane de vaccin, o să fii ok.

 

Fiecare traieste consecintele propriilor decizii.

Succes, Alex!

 

Anul trecut in Franta fabricantul unui medicament administrat acum vreo cativa zeci de ani a fost condamnat pentru reactiile care le-a provocat femeilor insarcinate. Bineinteles, a luat zeci de ani de zile ca aceste efecte sa fie suficient de numeroase pentru ca ele sa fie studiate si apoi ele sa fie legate de administrarea acestui medicament (nu-mi aduc aminte despre ce medicament era vorba, si la o cautare rapida nu am reusit sa-l gasesc). Daca nu o sa ma omoare gripa pana atunci, si blogu' asta o sa mai existe, sa dea Dzeu sa nu fie nevoie sa revin si sa zic... "Uite, vezi, asa se intampla daca ai ales sa devii unul din cobaii unui vaccin dezvoltat mult prea rapid si insuficient testat." Cam asta e parerea mea...

 

vezi alex cum iti faci trafic pe blog? scrii despre o tema generala la care toata lumea isi poate da cu parerea de genul: am auzit eu de la cineva care a cititi undeva.
ca daca scrii despre pointeri in C e cam plicticos sa comenteze cineva.
mai baga si un articol despre vaccinul impotiva virusului HPV si sa vezi hoardele de fundamentalisti ortodocsi cate comentarii iti baga.
Mi-am facut si eu azi vaccin, nici o problema.

 

Bogdan: hai sictir! Elitist superficial ce esti! RTFM ca esti pe dinafara!

;)

 

Si eu m-am vaccinat azi. Nicio problema, nici mana nu ma doare si nici n-am mancat usturoi :)

Am incetat sa mai citesc pe net toate aberatiile: ca mor de la vaccin, ca fac nu stiu ce boala, ca o sa mi se usuce palosul si o sa cada...

N-am fost nici alergic la oo ca folosesc o lama de ras profesionista.
Mai lasati dracu internetul asta si mergeti si va vaccinati cum se vaccineaza milioane de oameni in fiecare an. Nu mai puneti botul la toate teoriile si filozofiile unor frustrati ascunsi dupa calculator.

Oricum viata e ca parul din cur - scurta si plina de cacat...so, un vaccin in plus sau in minus nu strica.

 

Btw, stii ce ai tu in negul ala de pe deget? HPV! :))

Ia de aici sa nu zici ca am auzit la un prieten care a citit pe net.

http://en.wikipedia.org/wiki/Human_papillomavirus

Oricum esti ipocrit. Zi de zi te documentezi de pe.... net! so fuck off.

 

Pandemie categoria 1, nu 6 cum se agita unii macaci prin media.

Numarul de morti din cauza porcinei echivalent cu cel al unei gripe sezoniere.

http://www.reuters.com/article/idUSTRE58E6NZ20090916

Alex, hai sa vezi ce trafic iti fac eu pe blogul asta! ;)


Bine, sa nu ma iei cu pointeri in si plas plas, ca ma plictisesc de moarte si ma vaccinez singur.

Salut Bogdan! Ce mai faci? :D

 

H1N1 Flu Is a False Pandemic, Health Expert Claims


"it's just a normal kind of flu. It does not cause a tenth of deaths caused by the classic seasonal flu" Wolfgang Wodarg

Wodarg, who is the Council of Europe's head of health, claimed that the manufacturers of the anti-virus drugs pressured the World Health Organisation (WHO) to declare a global pandemic over the outbreak. The Council said it would investigate the allegations in a debate scheduled for later in January.

Alex, bro, ma complexai rau de tot cu latina, perl, ruby, mac, flight lessons, connex, and all...

Pariam ca nu te vaccinezi!
Ce dracu ai fumat in ziua aia?

Take care.

 
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
 

Daniel spune-mi te rog daca tu crzi ca exista diferente majore intre vaccinul produs la GSK si cel produs de Cantacuzino.

 

I don't give a fuck!

Argumente sunt destule cat sa consider vaccinarea absolut inutila (si crede-ma ca am devorat materiale despre vaccinare de la E. Jenner pana la structura genomica a tuturor orthomixoviridelor). Cel putin. Pentru ca sunt DOVEZI, si referinte ti-am dat destule, ca vaccinurile nu sunt niste "medicamente" ci doar niste produse comerciale, pe de o parte. Pe de alta parte, exista riscul, recunoscut si probat, ca utilizand anumite produse farmaceutice, printre care si vaccinuri, sa te infestezi si cu alte virusuri - HIV, HPV, HCV, etc.
Ajunse acolo ba din greseala, ba din incompetenta, ba din intentie (si sunt convins de asta).

Restul, prietene, este... barfa.

P.S. Pentru asa-zisa pandemie de A/H1N1, care este de fapt o gripa sezoniera, s-au cheltuit, la nivelul intregii planete 20 miliarde de usedei. Pentru o afacere ca asta, imi fac si eu vaccin la televizor, si ma agit ca turbatu sa creada lumea ca e pandemie. ;)

uite un link de la care sa pornesti. daca te intereseaza cu adevarat, cauta! HHS 2009 H1N1 Vaccine Development Activities

 

Bogdan: Chiar mi-ar placea sa am niste hoarde de fundamentalisti ortodocsi pe blog. Ce alte sugestii ai in afara de vaccinul HPV? Despre ala nu stiu nimica. Si vreau sa fiu mai subtil, nu sa bag citate din Coran. Hai ca facem traficul jumi-juma :)

 

Alex, scrie despre pasapoartele biometrice.
Alte teme generatoare de trafic dar nu neaparat din partea credinciosilor: tema tiganilor discriminati de societate si eutanasierea cainilor.
Cum nu am blog, te astept cu un suc natural de struguri ;)

 

Georgian: despre toxicitatea thiomersalului la http://www.tvmures.ro/stiri-locale/stiri-calde/detalii-stiri-calde/article/acad-victor-voicu-mercurul-din-vaccinul-cantgrip-se-gaseste-in-organism-in-concentratii-foart.html?utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter

Potrivit specialistului, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) statuează că nu există dovezi ştiinţifice privind problemele de siguranţă ale utilizării vaccinurilor prezervate cu tiomersal şi avizează utilizarea acestora în programele de imunizare globală, beneficiile depăşind orice risc teoretic de toxicitate.

 

Mersi Alex ;)
Cum o fi aflat domnul respectiv concentratia Tiomesalului in Cantagrip ? :) Nu cunosc persoana din domeniul medical care sa-l fi aflat inca... Si mi-au facut rost chiar de un document tip "specificatie" din Cantacuzino :)

In fine, hai sa ne bucuram cu totii, "pandemia" se va incheia curand si pe la noi :P :

http://www.gandul.info/news/oficialii-anunta-ca-epidemia-de-gripa-noua-s-a-incheiat-in-franta-5335661

Cine s-a vaccinat deja sa fie sanatos :P Cine nu, sa-si pastreze stilul de viata sanatos, probabil deja haleste zilnic kile de fructe si legume si bea ceai verde :))

 

6 luni mai tîrziu, mi-e puțin foame, în rest mă simt încă excelent. Da' vă țin la curent. Mercurul ăsta e dat naibii, cine știe cînd m-o călca vreo mașină din cauza lui...